راهنمای چندمنظورهی خرید عطر و ادکلن
شاید بخواهید خفنترین راهنمای خرید عطر و ادکلن را بخوانید!
در این مقاله دربارهی فرق عطر و ادکلن و اینکه عطر بهتر است یا ادکلن و از کجا ادکلن اصل بخریم و در مورد راه و روش خرید جدیدترین عطر زنانه و مردانهو شگردهای بهترین خرید ادکلن حرفهای بهدردبخوری برایتان داریم. با شیک فام همراه باشید.
بخش اولِ راهنمای خرید عطر: کمی به عقب برمیگردیم! عطر بهتر است یا ادکلن
خُب، درست همین امروز دو نفر به من ایمیل زده و پرسیدهاند که: «عطر بخرم یا ادکلن؟» شما که انتظار ندارید در جواب آنها بنویسم: «هیچکدام!» شاید این موضوع، سوال بعضی از دیگر عزیزان شیک فامی ما نیز باشد؛ پس اجازه بدهید بخش اولِ راهنمای خرید عطر را با این سوال شروع کنیم که اصلاً فرق عطر و ادکلن چیست؟ و بعد ببینیم کدامشان در چه شرایطی به درد ما میخورند تا همان را بخریم.
مطالعه بیشتر : برای ماندگاری بیشترِ رایحه، چگونه ادکلن بزنیم؟
عطر از ترکیب اسانسِ مواد خامی مانند گیاهان و مشک با آب و متانول تشکیل شده و تفاوتش با ادکلن در میزان غلظت آن است.
به عطر غلیظِ ۲۰ تا ۳۰ درصدی، «پرفیوم» (Perfume) یا «پارفام» (Parfum) گفته میشود. ماندگاری کامل این نوع عطر، در ضعیفترین حالت خود بیشتر از هشت ساعت است.
عطری که غلظت کمتری دارد «اودو پرفیوم» (Eau De Perfume) نام دارد که بهاختصار با حروف (EDP) مشخص میشود. اودو پرفیوم حدود ۶ تا ۷ ساعت ماندگاری کامل دارد و غلظت آن بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است. بیشتر محصولاتی که بهصورت غلطِ رایج، ادکلن نامیده میشوند؛ در حقیقت، اودو پرفیوم هستند.
«اودو توئیلت»(Eau de Toilette) میتواند از ۵ تا ۱۵ درصد غلظت و ۳ تا ۴ ساعت ماندگاری کامل داشته باشد و حروف اختصاری آن (EDT) است.
بالاخره نوبتی هم که باشد نوبت به «ادوکلن» (Eau De Clologne) میرسد که ۲ تا ۴ درصد غلظت و حدود دو ساعت ماندگاری کامل دارد؛ با حروف اختصاری (EDC).
مطالعه بیشتر : تشخیص ادکلن اصل از تقلبی!
تَهتغاری ادکلنها هم چیزی نیست جز جناب «اُو فِرَش» (Eau Fraiche) یا تقریباً همان«افترشیو» با ۱ تا ۳ درصد غلظت و کمتر از یک ساعت ماندگاری کامل که بیشتر بهصورت اسپری است و آقایان از آن استفاده میکنند.
در این قسمت از راهنمای خرید عطر لازم است توضیح بدهم که در عرف و بین مردم به سه نوع از این پنج نوع عطر و ادکلنی که به آنها اشاره کردم، بدون توجه به تفاوت کیفیت آنها ادکلن گفته میشود که در واقعیت اینطور نیست و ادکلن فقط نوع (EDC) است و ذاتاً ماندگاری چندان زیادی ندارد.
نتیجه میگیریم؛ کاربرانی که سوال میکنند که عطر بخرم یا ادکلن باید با توجه به اینکه هر رایحه در هر انسانی کیفیت و کمیت متفاوتی از تأثیر را برجای میگذارد، ابتدا سلیقهی شخصی خود، سپس میزان ماندگاری و آنگاه قیمت عطر و ادکلن را در نظر بگیرند و بین این سه معیار، بهترین تعادل ممکن را برقرار کرده و با نگاه کردن به پایین جعبه یا شیشهی عطرها، (درصورتیکه قصد انتخاب عطر را دارند) به ترتیبِ اولویتِ ماندگاری: پرفیوم (Perfume) یا (EDP) و یا (EDT) را بهعنوان عطر خودشان انتخاب کنند.
طبیعی است که پرفیوم (عطر)، نسبت به انواع دیگر عطر و ادکلن که غلظت کمتری دارند؛ گرانتر خواهد بود و ماندگاری بیشتری نیز خواهد داشت.
شاید هم بپرسید از کجا عطر اصل بخرم؟ در این قسمت از راهنمای خرید عطر و قبل از پاسخ به این سوال یا سوال چه ادکلنی بخرم؛ توصیه میکنم که انتخاب رایحهها را مثل یک سفر هیجانانگیز در نظر بگیرید و با آن بهاصطلاح حال کنید! تا هم زودتر به نتیجه برسید و هم حوصلهتان سر نرود، قصد ما هم جزوهی خشک راهنمای خرید عطر نوشتن نیست.
ما دو نوع رایحه داریم:
- رایحههای حقیقی
- رایحههای مجازی
یکی از راههای قدیمیِ تشخیص اصل بودن عطر یا ادکلن این است که وقتی آن را به پوست بدنتان اسپری میکنید، بوی آن تا استحمام بعدی بهنوعی از بدنتان استشمام شود؛ به این میگویند رایحهی حقیقی ولی رایحهی مجازی اینگونه نخواهد بود و اثر آن زودتر از بین خواهد رفت.
نکتهی دوم و مهمتری که یک راهنمای خرید عطر حتماً باید آن را توضیح دهد این است که معمولاً عطر و ادکلنهای غیر اصل، دارای بوی یکنواختی هستند مگر در موارد استثنایی. پس یکی دیگر از جوابهایمان به سوال چه نوع ادکلنی بخریم این است که ادکلنی بخرید که رایحههای آن دارای تغییر نت باشند و بوی آنها در طول چند ساعت پس از استفاده کردن، یکنواخت به مشام نرسد.
شرح کامل این موضوع، نیاز به توضیح چرخهی حیات رایحهها دارد که اگر دلتان خواست در بخش کامنتها یادآوری کنید تا با تصویر و شرح و تفصیل برایتان توضیح بدهم فعلاً در این راهنمای خرید عطر همینقدر بگویم که چرخهی زندگی رایحههای عطر و ادکلن شامل سه مرحله است:
- نت اول: این نت، بلافاصله پس از اسپری ادکلن به پوست، آزاد میشود. در نت اولِ اکثر عطر و ادکلنها از رایحهی ملایمِ گلها، پرتقال و نارنج، رایحههای میوهای، دریایی و رایحهی ادویههایی مانند دارچین استفاده میشود.
- نت میانی (نت قلب): نت میانی بعد از نت اولیه شروع به اظهار وجود میکند و در عطرها بین ۳ تا ۵ ساعت دوام میآورد. عطرهای مورداستفاده در نت میانی، سنگینتر و اغلب یاسمن، چمنی و گاهی ترکیبی از روایح میوهای و ادویهها هستند.
- نت پایه: این نت، خود را از ۵ تا ۱۰ ساعت پس از استفاده بروز میدهد.
اکثر نت پایهها از چوب صندل، خزه، وانیل، قطران، خسخس (وتیور)، چرم، توتون و مشک هستند.
میزان ماندگاری یک عطر، بستگی به نت پایه دارد.
میزان فرّار بودن عطر، توسط مقیاس «پُوشِر» (Poucher) که از یک تا ۱۰۰ تقسیمبندی شده اندازهگیری میشود. راهنمای خرید عطر در این مورد، چنین آماری را در اختیار ما میگذارد:
- نتهای اول، از ۱ تا ۱۴
- نتهای میانی از ۱۵ تا ۶۰
- نتهای پایه از ۶۱ تا ۱۰۰
نتهای اول، بیشترین میزان فرّار بودن و نتهای پایه کمترین میزان فرّار بودن را دارند.
چه ادکلن مردانهای بخرم؟ چه ادکلن زنانهای بخرم؟